Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Sukcesy studentów z Koła Naukowego Technologów Żywności | Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Sukcesy studentów z Koła Naukowego Technologów Żywności

Studenci z Koła Naukowego Technologów Żywności (KNTŻ) UPP działającego na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu podczas Międzynarodowego Sympozjum Studenckich Kół Naukowych w Lublinie zdobyli dwa pierwsze miejsce w sekcji referatowej.

 

Inż. Paulina Sarbak  otrzymała pierwszą nagrodę w kategorii Nauk o Żywności i Biotechnologii za prelekcje pt.: ”Wartość odżywcza i aktywność biologiczna chleba  bezglutenowego wzbogaconego w mączkę ze świerszczy”.

Inż. Krzysztof Smarzyński, Prezes KNTŻ, otrzymał pierwszą nagrodę od Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności za prelekcje pt.: „Właściwości odżywcze i  fizykochemiczne ciastek kruchych z mączka ze świerszczy”.

Warto podkreślić, że przy obu projektach związanych z mączką ze świerszczy zwycięzcy pracowali razem i jest to ich kolejny sukces.

 

Opiekunem przedstawicieli KNTŻ jest dr inż. Przemysław Kowalczewski, który wygraną studentów podsumował słowami: „Praca ze studentami to codzienny obowiązek nauczyciela akademickiego. Obowiązek, ale także ogromna przyjemność, a sukcesy Moich Studentów cieszą najbardziej”.

 

Iwona Cieślik
Rzeczniczka prasowa UPP

WYDZIAŁY