Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility UPP w badaniu "Impact of COVID-19 confinement on eating behaviours across 16 European countries" | Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

UPP w badaniu "Impact of COVID-19 confinement on eating behaviours across 16 European countries"

W okresie pierwszego 'lockdownu' doktorantki z Katedry Żywienia Człowieka i Dietetyki - Ezgi Kolay i Aleksandra Bykowska-Derda - wraz ze swoim promotorem, wzięły udział w europejskim projekcie, w ramach którego przez 3 tygodnie prowadzone były badania, wspólnie z naukowcami z 16 krajów, podczas których analizowano zachowania żywieniowe w tym okresie.

 

 

 

Dzięki wsparciu koleżanek i kolegów, którzy pomogli w udostępnianiu i sami wypełniali kwestionariusz, zebraliśmy blisko 2000 ankiet i Polska oraz nasza Uczelnia znalazła się  w  reprezentatywnej próbie respondentów z całej Europy.

 

Serdeczne podziękowania dla wszystkich, którzy wzięli udział w badaniu oraz je promowali.

 

Jesteście w próbie Europejczyków i możecie przeczytać jak, jako społeczność, w tym czasie zmieniliśmy nawyki żywieniowe.

 

Dziękujemy wszystkim za udział.

 

Link do pracy poniżej:
https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2021.104231

 

 

Dr hab. Magdalena Człapka-Matyasik
Katedra Żywienia Człowieka i Dietetyki

 

Udostępnij ten artykuł

WYDZIAŁY