Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

wtorek, Marzec 19, 2024

mar
19
mar/19 10:00 - mar/20 15:00

Poznań Congress Center

Międzynarodowe Targi Poznańskie, ul. Głogowska 14

  • wejście wschodnie – od strony ul. Głogowskiej
  • wejście zachodnie – od strony ul. Śniadeckich

Targi LABS EXPO 2024 z udziałem pracowników Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu UPP

W dniach 19-20 marca br. odbędą się Targi Wyposażenia i Sprzętu Laboratoryjneg LABS EXPO - największe w Polsce targi sprzętu laboratoryjnego. Są doskonałą okazją do wymiany doświadczeń i wiedzy oraz nawiązywania kontaktów pomiędzy przedstawicielami świata biznesu i nauki.

 

Podczas targów można zapoznać się z działalnością instytutów naukowych, ośrodków badawczych czy jednostek certyfikujących oraz poznać ofertą producentów i dystrybutorów aparatury, systemów informatycznych, rozwiązań technologicznych.

Wydarzenie odbywa się pod patronatem JM Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu prof. dr hab. Krzysztofa Szoszkiewicza oraz z licznym udziałem merytorycznym pracowników Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu.

Drugiego dnia targów - 20 marca br. w godzinach od 10.00 do 14.20, zapraszamy serdecznie na konferencję pt. „Jakość żywności – od producenta do konsumenta” zorganizowaną przez WNZZ.

 

Szczegółowy program

 

9:30-:9:40          Otwarcie konferencji

9:40-10:00         Czy potrzebna nam jest kontrola żywności. Rola i znaczenie analityki
prof. dr hab. Henryk Jeleń

10:00-10:30      Zastosowanie proteomiki w badaniu autentyczności żywności
prof. dr hab. Magdalena Montowska

10:30-11:00      Zanieczyszczenia procesowe w tłuszczach spożywczych – aktualne zagadnienia w produkcji żywności
prof. UPP dr hab. Dominik Kmiecik

11:00-11:30      Przerwa

11:30-11:50      Zastosowanie kropek kwantowych w analityce żywności
prof. UPP dr hab.  Krzysztof Dwiecki

11:50-12:20      Techniki mikroskopowe w analizie produktów spożywczych
dr hab. inż. Maciej Jarzębski

12:20-12:40      Rola sztucznej inteligencji w analizie żywności
dr inż. Krzysztof Przybył

12:40-13:30      Przerwa

13:30-13:50      Projektowanie żywności dla spersonalizowanej diety
prof. dr hab. Anna Gramza-Michałowska

13:50-14:20      Owady jadalne jako składniki żywności - na co należy zwrócić uwagę?
dr hab. inż. Przemysław Kowalczewski

 

Udział w konferencji jest bezpłatny. Więcej informacji dla zwiedzających targi na stronie https://labsexpo.pl/pl/dla-zwiedzajacych/wazne-informacje/bilety-i-informacje-dla-zwiedzajacych/

 

 

WYDZIAŁY