piątek, Czerwiec 19, 2020

cze
19
cze/19 10:00 - cze/19 14:00

Online

Konferencja Inkubator Innowacyjności 2.0 - online

Wersja do wydrukuWersja do wydruku

Darmowa konferencja kończąca projekt Inkubator Innowacyjności 2.0 skierowana dla przedsiębiorców. Podczas wydarzenia pokażemy technologie stworzone dla biznesu wypracowane przez Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu oraz spółkę Platinova.
Konferencja odbędzie się 19 czerwca w godzinach 10:00 - 14:00. Darmowa rejestracja odbywa się przez stronę https://konferencjainin.pl/
Serdecznie zapraszamy!

PROGRAM

10:00 Otwarcie konferencji

10:15 Wystąpienie otwierające konferencję
Jacek Wawrzynowicz - Dyrektor CIiTT Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

10:30 Wystąpienie dotyczące prawa podatkowego: Ulga B+R, Ulga IP Box
dr Izabela Pietrzak-Abucewicz, Radca Prawny CIiTT Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

11:15 Wystąpienie gościa specjalnego: doświadczenia we współpracy biznesu z jednostkami naukowymi
Aleksander Kłósek, fundusz inwestycyjny BRIDGE ALFA by YouNick Mint

11:30 Wystąpienie gościa specjalnego: doświadczenia we współpracy biznesu z jednostkami naukowymi
Filip Porzucek, Cofactor Sp. z o.o.

12:00 „Opracowanie kosiarki wiech konopnych dla nowych odmian konopi”
dr Ryszard Kaniewski

12:15 „Dostosowanie programu BIOGAZ+ do potrzeb nabywców”
dr inż. Andrzej Lewicki

12:30 „Opracowanie biofunkcjonalnego płynu do higieny intymnej dla kobiet”
prof. UPP dr hab. Daria Szymanowska

12:30 „Opracowanie biofunkcjonalnego płynu do higieny intymnej dla kobiet”
prof. UPP dr hab. Daria Szymanowska

12:45 „Materiały opakowaniowe na bazie cząstek lignocelulozowych zaklejanych środkami pochodzenia naturalnego”
prof. UPP dr hab. Radosław Mirski

13:00 Innowacyjna linia żywności z dodatkiem dyni wzbogaconej w wapń ukierunkowana na dietoterapię osteoporozy
prof. dr hab. Anna Gramza-Michałowska

13:15 Innowacyjne blendy olejów tłoczonych na zimno o określonych cechach prozdrowotnych i technicznych
prof. UPP dr hab. Dominik Kmiecik

13:30 „Linia czekolad funkcjonalnych z preparatami z owoców derenia jako nośnik składników prozdrowotnych”
prof. UPP dr hab. Joanna Kobus-Cisowska

13:45 Podsumowanie i zakończenie konferencji

Projekt „Inkubator Innowacyjności 2.0” jest współfinansowany ze środków finansowych na naukę w ramach projektu pozakonkursowego „Wsparcie zarządzania badaniami naukowymi i komercjalizacja wyników prac B+R w jednostkach naukowych i przedsiębiorstwach”, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 (Działanie 4.4).