Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Marzec 2019 | Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Marzec 2019

paź
03
paź/03 10:00 - paź/04 16:00

Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie 

ul. Dworcowa 5, 62-052 Komorniki

Konferencja Naukowa pt. Zwierzęta gospodarskie i tradycyjne rośliny uprawne w dziedzictwie kulturowym wsi

Celem konferencji jest stworzenie międzynarodowego forum wymiany doświadczeń i bazy tzw. dobrych praktyk muzealnych i edukacyjnych oraz promocja rodzimych ras zwierzat gospodarskich, dawnych odmian roślin uprawnych oraz produktów regionalnych i tradycyjnych, a także upowszechnianie  wiedzy i propoagowanie konieczności utrzymywania bioróżnorodności w kontekście dziedzictwa kulturowego wsi. 

 

Maj
07
Maj/07 09:30 - Maj/07 21:00

Uniwersytet im. Adama Mickiewicza

Collegium Minus

ul. Wieniawskiego 1

Uroczyste obchody Jubileuszu 100-lecia Uniwersytetu Poznańskiego

7 maja 1919 roku, 308 lat po formalnym powołaniu do życia uniwersytetu przez króla polskiego, odbyła się w Poznaniu uroczysta inauguracja pierwszego roku akademickiego nowo powstałej Wszechnicy Piastowskiej, jak początkowo nazywano Uniwersytet Poznański.

 

kwi
17
kwi/17 09:00 - kwi/17 18:00

Great Forest Stadium (VIP room)
12 Nagyerdei Park, 4032 Debrecen

XIII. INTERNATIONAL CONFERENCE ON NUTRITION MARKETING

Wydział Ekonomiczno-Społeczny Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu wraz z University of Debrecen i innymi patnerami z Węgier organizuje XIII. INTERNATIONAL CONFERENCE ON NUTRITION MARKETING
‘Eating consciously or unconsciously. Strategies to influence the consumers’ nutrition behaviour on corporate and community levels’.

 

Więcej informacji o konferencji można znaleźć TUTAJ

kwi
05
kwi/05 09:00

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Wydział Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu

Kolegium Zembala

ul. Dąbrowskiego 159

Drzwi Otwarte na Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu

5 kwietnia zapraszamy na Drzwi Otwarte Wydziału Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Uczestnicy będą mogli wziąć udział w warsztatach i wykładach prowadzonych przez doświadczonych naukowców i dydaktyków Wydziału. Ponadto każdy będzie mógł oznaczyć zawartość azotanów w warzywach liściowych. Zachęcamy do przyniesienia własnych liści sałaty lub kapusty.

Wydarzenie rozpocznie się w piątek o godzinie 9.00 w Kolegium Zembala przy ul. Dąbrowskiego 159 w Poznaniu.

mar
28
mar/28 10:00 - mar/30 16:00

Zespół Szkół nr 6 im. Mikołaja Reja 

ul. ul.gen.Sowińskiego 3

70-001 Szczecin

XXIII Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności

W dniach 28-30 marca 2019 r. odbędzie się XXIII Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności, której finał zostanie rozegrany w Zespole Szkół nr 6 im. Mikołaja Reja, Ul. Gen. Sowińskiego 3, 70-236 Szczecin. Organizatorem olimpiady jest Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, a współorganizatorem Zespół Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie. Adresatami i uczestnikami olimpiady są uczniowie polskich szkół ponadgimnazjalnych i ponadpodstawowych.

mar
25
mar/25 13:00

Sala seminaryjna Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności, ul. Wojska Polskiego 48

Wykłady pracowników Wydziału Chemii, Instytutu Chemii Żywności i Biotechnologii Politechniki w Brnie

Prof. Ivana Marova: Introduction: i) Faculty of Chemistry BUT, Department of Food Chemistry and Biotechnology. ii) Microbial cell factories and some of their specific metabolites produced under bio- refinery concept

 

Dr Jaromir Porizka: Elemental analysis as a tool for authentication of wine

 

Assoc. Prof. Pavel Divis: Diffusive gradients in thin films technique - from environmental chemistry to food analysis 

 

mar
07
mar/07 09:00 - mar/07 13:00

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Collegium Maximum

Hol, przy "Jabłuszku"

 

#UPPOWER CZYLI DZIEŃ KOBIET NA UPP 2019'

Inspirujące rozmowy z konsultantami do spraw rozwoju zawodowego, coaching dla kobiet, a także wymiana doświadczeń z kobietami sukcesu to temat przewodni wydarzenia zorganizowanego przez Biuro Karier UPP dla studentek i pracowników Uniwersytetu. Analiza potencjału zawodowego uczestniczek oraz ukierunkowanie na realizację zamierzonych celów zawodowych jest pierwszą, a zarazem kluczową kwestią w procesie rozwoju kariery zawodowej.

WYDZIAŁY