Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility „Zielony Poznań” z udziałem pracowników i studentów UPP | Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

„Zielony Poznań” z udziałem pracowników i studentów UPP

Wersja do wydrukuWersja do wydruku

W miniony weekend, w niach 12-13 br., w Parku Wilsona odbył się kiermasz "Zielony Poznań" inaugurujący XXV edycję konkursu o tej samej nazwie. Dla zwiedzających przygotowano wiele atrakcji, a wśród nich zaproponowane także przez pracowników i studentów Uniwersytetu Przyrodniczego.

 

Koło Naukowe Dietetyków oferowało odwiedzającym analizę składu ciała, częstowało zdrowymi przekąskami FIT, alternatywami dla klasycznych ciast czy produktów. Uczestnicy kiermaszu byli bardzo zaciekawieni swoją masą mięśniową czy zawartością wody w organizmie. Dopytywali o przepisy oraz o szczegóły różnych diet, w tym diety dla osób chorujących na cukrzycę czy wegetariańskie.

Dla studentów dietetyki był to czas nauki i praktyki w pracy z potencjalnymi pacjentami, natomiast uczestnicy mieli okazję się przekonać, że zdrowe życie może być smaczne! 

 

Pracownicy Wydziału Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu przygotowali dla mieszkańców Poznania m.in. warsztaty hortiterapeutyczne, wprowadzili w magiczny świat ziół i jadalnych kwiatów. Chętni mogli także pokazać swoje pasje artystyczne wykonując obrazy malowane warzywami zawierającymi barwniki.

 

Dział Marketingu i Komunikacji

Fot.  dr J. Lisiecka

WYDZIAŁY