Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility FINAŁ XXI OGÓLNOPOLSKIEJ OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWNOŚCI | Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

FINAŁ XXI OGÓLNOPOLSKIEJ OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWNOŚCI

Wersja do wydrukuWersja do wydruku

Kolejna XXI Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności już za nami. Do tegorocznej edycji przystąpiło 800 uczniów z 45 szkół ponadgimnazjalnych z całej Polski. Uroczysty finał odbył się finał 15 marca br., a gospodarzem wydarzenia był Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu. 

Celem Olimpiady jest podnoszenie poziomu kształcenia zawodowego oraz pobudzenie i rozwijanie zainteresowań problemami produkcji żywności.  Organizatorami wydarzenia są Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu we współpracy z poznańskim Zespołem Szkół Przemysłu Spożywczego oraz profesorowie: prof. dr hab. Jan Pikul, Rektor UPP, prof. dr hab. Jan Michniewicz, prof. dr hab. Zbigniew Czarnecki.

Serdecznie gratulujemy tegorocznym laureatom olimpiady, którzy podjęli trud przygotowań oraz nauczycielom, którzy wspierali uczniów w tym niełatwym zadaniu.

 

Iwona Cieślik

Rzecznik prasowy UPP

 

Fot. A. Domaszewicz

WYDZIAŁY