Zapraszamy do udziału w projekcie oceniającym związek pomiędzy wzorami żywienia a zdrowiem metabolicznym kobiet po menopauzie. Uczestniczki mają możliwość skorzystania z bezpłatnej konsultacji dietetycznej, oceny sposobu żywienia, stanu odżywienia oraz badań biochemicznych. Badania prowadzone są w Instytucie Żywienia Człowieka i Dietetyki
Serdecznie zapraszamy do udziału w projekcie Menoprojekt organizowanym przez Instytut Żywienia Człowieka i Dietetyki. Badania dotyczą oceny sposobu żywienia kobiet w okresie okołomenopauzalnym i po menopauzie.
Kogo poszukujemy?
Kobiet w wieku 45-65 lat, nie stosujących hormonalnej terapii zastępczej.
Co oferujemy?
➡bezpłatną analizę i ocenę składu ciała (m.in. badanie zawartości tkanki tłuszczowej wisceralnej)
➡ bezpłatne badania krwi (m.in. profil lipidowy)
➡ bezpłatną konsultację dietetyczną i analizę dotychczasowego sposobu żywienia
➡ bezpłatną ocenę wrażliwości smakowej
➡ indywidualnie ustalony termin spotkania
Co będziemy badać?
➡sposób żywienia i zachowania żywieniowe
➡parametry antropometryczne, w tym skład ciała
➡profil lipidowy, poziom glukozy i insuliny
➡geny, których działanie jest związane z odczuwaniem smaków
➡wrażliwość smakową na smak słodki, gorzki oraz tłusty
Jeśli masz pytania lub chcesz wziąć udział w projekcie skontaktuj się z nami:
e-mail: menoprojekt@up.poznan.pl
telefon: 61 848 75 94
Zapraszamy również do odwiedzenia naszego fanpage: https://www.facebook.com/menoprojekt/
Załącznik | Rozmiar |
---|---|
Snack akt.pdf | 787.35 KB |