Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Konferencja Naukowa nt.: „Mięso i jego przyszłość w erze zrównoważonego rozwoju” | Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Konferencja Naukowa nt.: „Mięso i jego przyszłość w erze zrównoważonego rozwoju”

Konferencja jest organizowana z okazji Jubileuszu 70-lecia Katedry Technologii Mięsa, a jej celem jest prezentacja i dyskusja najnowszych prac obejmujących problematykę doskonalenia jakości mięsa jako źródła bioaktywnych związków, innowacji w produkcji mięsa i technologiach przetwórczych jak również wyposażenia technicznego zakładów oraz autentyczności produktów mięsnych.

 

W intencji organizatorów, konferencja ta ma stanowić zachętę dla środowisk akademickich oraz producentów mięsa i produktów mięsnych do wymiany doświadczeń w zakresie doskonalenia ich produkcji.

 

Współorganizatorem Konferencji jest POLSKIE TOWARZYSTWO TECHNOLOGÓW ŻYWNOŚCI – ODDZIAŁ WIELKOPOLSKI

 

Termin: 28 września 2023 r.

Miejsce: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Kolegium Rungego

WYDZIAŁY