Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Zmarła prof. dr hab. Eleonora Lampart-Szczapa z Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu | Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Zmarła prof. dr hab. Eleonora Lampart-Szczapa z Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu

Z głębokim żalem zawiadamiamy, że 10 listopada 2022 roku

zmarła w wieku 76 lat

śp.

Prof. dr hab. Eleonora Lampart-Szczapa

 

 

emerytowany pracownik

Katedry Biochemii i Analizy Żywności,

Kierownik tej Katedry w latach 2009-2013

Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu

Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.

 

W osobie Pani Profesor Uczelnia straciła

wybitnego naukowca,

specjalistę w zakresie biologii, biochemii i technologii wybranych surowców roślinnych, wychowawcę wielu pokoleń pracowników naukowych i studentów.

Zapamiętamy Panią Profesor jako człowieka wartościowego, życzliwego,
chętnie dzielącego się swoim doświadczeniem i wiedzą.

 

W uznaniu zasług została odznaczona

Srebrnym Krzyżem Zasługi

oraz wieloma nagrodami za osiągnięcia

w pracy naukowo-badawczej i dydaktycznej.

 

Uroczystości pogrzebowe odbędą się 21 listopada 2022 r.

o godz. 12.00 w kaplicy na Cmentarzu Parafii Bożego Ciała

w Poznaniu przy ul. Bluszczowej

 

Rodzinie i Bliskim Zmarłej

wyrazy głębokiego współczucia

składają:

 

Rektor i Senat,

Dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu,

Rada Naukowa Dyscypliny Technologia Żywności i Żywienia,

Pracownicy i Studenci

Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

 

 

 

ZałącznikRozmiar
PDF icon BIOGRAM80.02 KB

WYDZIAŁY